Funkisbebyggelsen Vennehøj blev opført i 1938 og er tegnet af arkitektparret Arthur Wittmaack og Vilhelm Hvalsøe. I 1950 købte østifternes Brandforsikring ejendommen og ejede den indtil 1989 hvor Andelsboligforeningen Vennehøj blev stiftet.
Der er 144 lejligheder med en størrelse fra 49m2 til 88m2, hvoraf de fleste er 2 værelses lejligheder. Der er mulighed for sammenlægning af lejligheder, ved at ansøge Københavns Kommune.
Næsten alle lejligheder har altan og bygningen er netop præget af det taktfaste karnap-altan-system, som Wittmaack og Hvalsøe har forsynet funkishuset med, som de nok er blevet inspireret til af den store arkitektguru, Kay Fisker.
Endvidere er der 3 erhvervslejemål (minimarked, solcenter og spillehal) i ejendommen.
Meget sund økonomi
A/B Vennehøj har en meget sund Økonomi, hvorfor vi løbende har været i stand til at renovere og vedligeholde ejendommen. Vi har kun fastforrentede lån i foreningen og dermed ingen renteswap lån.
Vi er i 2013 blevet udvalgt af Danske Bank til at være 1 af 10 andelsbolig-foreninger på Amager, som de kan anbefale som et godt andelskøb.
I 2011 fik vi opsat nye og større altaner til stor glæde for beboerne. Yderligere har vi klimasikret ejendommen ved at få installeret højvandslukkere i kloaksystemet, så vi formodentlig kan modstå fremtidige oversvømmelser.
Gården, som blev renoveret i 2001 – fremstår flot med grønne områder m. blomster, buske og træer. Der er legepladsområde for børn og gode muligheder for at grille om sommeren, da der står en fast grill i gården. Der er bordbænkesæt i gården og på bagsiden af ejendommen har vi en “baghave” ligeledes med bordbænkesæt.
Vi har gode faciliteter i A/B Vennehøj, heraf kan nævnes:
Vaskekældre med Miele vaskemaskiner og tørretumblere med onlinebooking.
Cykelkældre samt barnevognsrum.
Fibernetteknologi er installeret i hele foreningen samt kabel-tv.
Store funktionelle altaner mod solsiden.
Loft- og kælderrum.
Dejligt gårdmiljø.
Om arkitekterne
Frederik Vilhelm Hvalsøe (1883-1958) dannede partnerskab med Arthur Karl Johan Wittmaack (1878-1965) i 1916 samme år som han forlod Kunstakademiets arkitektskole. Han var uddannet murer, før han kom på Akademiet. Wittmaack var tømrersvend, og sammen byggede de i København i 20’erne, 30’erne og 40’erne.
Deres kompagniskab blev yderst produktivt og det første markante resultat blev det nyklassicistiske Axelborg fra 1921. Dernæst følger KFUKs bygning i St. Kannikestræde, Absalons Kirke, Hans Egedes Kirke og Københavns Idrætspark fra 1926-30 indeholdende Parkteatret, portalen til Stadion samt Østerbro Svømmehal.
Den danske funktionelle tradition ses i en lang række af de biografer og beboelsesejendomme fra 1930’erne og 40’erne som arkitektparret tegnede. De er overvejende beliggende på Østerbro, Frederiksberg og Amager.